מצאתי את הבצק שמרים הכול יכול שלי, הכל הוא עושה!! פיצה, לחמניות, ואפילו חלה (קצת יותר מהר מהחלה כמו שהיא, רק להגדיל מעט את כמות הסוכר- בכל זאת חלה),
פעם אפילו מילאתי את הבצק בפטריות יצא מעין לחם ממולא...
4 כוסות קמח לבן (2 כוסות קמח לבן ו2 כוסות קמח מלא גם עובד)
3.5 כפיות שמרים יבשים (לפיצה אפשר 3)
2 כפות סוכר
½ 1 כפיות מלח
3 כפות שמן
½ 1 כוסות מים פושרים
הכנה:
לערבב קמח עם השמרים, להוסיף כוס מים, מלח, סוכר ושמן, להתחיל ללוש את
הבצק ולהשלים מים לפי צורך. עד שיוצא בצק חלק ואחיד- לשים כ5-8 דקות (אפשר במיקסר)
להתפיח את הבצק עד להכפלת נפח בקערה משומנת עם מגבת לחה מעל
אם עושים לחמניות ליצור כל צורה שרוצים ולהתפיח שוב,
אופים 1800 ללחמניות בין 15 דקות ל-25 עד שמוכנות (יפות למראה ועושות צליל של חלול כשמקישים עליהן.)
אם עושים לחמניות ליצור כל צורה שרוצים ולהתפיח שוב,
אופים 1800 ללחמניות בין 15 דקות ל-25 עד שמוכנות (יפות למראה ועושות צליל של חלול כשמקישים עליהן.)
אם עושים פיצה (מהכמות יוצאות
2 פיצות מכובדות) מרדדים את הבצק מורחים רוטב שאוהבים, תוספות וגבינה.
פיצה אופים בחום גבוהה יותר (2000), עד ששוליים בצבע יפה.
** רוטב לפיצה החל מרסק עם אורגנו ומעט שמן זית ותוספות שבא לכם עם גבינה, דרך מושקע יותר-
בצל מטוגן עם שום ורסק מדולל במים עם תוספת של בזיליקום/ אורגנו, ועד לרוטב
עגבניות מושקע הכולל בישול ממושך של עגבניות וגבינת מוצרלה מעל
בעקרון כל רוטב עגבניות שעובד אצלכם בבית בתוספת הכרחית של אורגנו זורם.
רעיון- לרדד את הבצק של פיצה קצת יותר גדול מהתבנית- לפזר בקצה גבינה (קוביות כל גבינה זמינה בבית) לקפל את הקצוות - חשוב רק שבצק בקטע זה ישמר שלם) כל השאר פיצה רגילה. הפתעה טעימה- וככה גם מי שלא נוהג לאכול את הקצה מחסל אותו.
פיצות : השמאלית היא יותר פוקאצ'ה ללא רוטב עגבניות עם פרוסות דקות ביותר של קישוא, פטריות, פלפלים עם מעט מלח גס תימין וגבינת פרמזן. |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה