יום שלישי, 12 ביוני 2012

בצק לפיצה, לחמניות

מצאתי את הבצק שמרים  הכול יכול שלי, הכל הוא עושה!! פיצה, לחמניות, ואפילו חלה (קצת יותר מהר מהחלה כמו שהיא, רק להגדיל מעט את כמות הסוכר- בכל זאת חלה),
פעם אפילו מילאתי את הבצק בפטריות יצא מעין לחם ממולא...  


רכיבים:
4 כוסות קמח  לבן (2 כוסות קמח לבן ו2 כוסות קמח מלא גם עובד)
3.5 כפיות שמרים יבשים (לפיצה אפשר 3)
2 כפות סוכר
½ 1 כפיות מלח
3 כפות שמן
½ 1 כוסות מים פושרים

הכנה:
לערבב קמח עם השמרים, להוסיף כוס מים, מלח, סוכר ושמן, להתחיל ללוש את הבצק ולהשלים מים לפי צורך. עד שיוצא בצק חלק ואחיד- לשים כ5-8 דקות (אפשר במיקסר)
להתפיח את הבצק עד להכפלת נפח בקערה משומנת עם מגבת לחה מעל
אם עושים לחמניות ליצור כל צורה שרוצים ולהתפיח שוב,
אופים 1800 ללחמניות בין 15 דקות ל-25 עד שמוכנות (יפות למראה ועושות צליל של חלול כשמקישים עליהן.)
אם עושים פיצה  (מהכמות יוצאות 2 פיצות מכובדות) מרדדים את הבצק מורחים רוטב שאוהבים, תוספות וגבינה.
פיצה אופים בחום גבוהה יותר (2000),  עד ששוליים בצבע יפה. 

** רוטב לפיצה החל מרסק עם אורגנו ומעט שמן זית ותוספות שבא לכם עם גבינה, דרך מושקע יותר- בצל מטוגן עם שום ורסק מדולל במים עם תוספת של בזיליקום/ אורגנו, ועד לרוטב עגבניות מושקע הכולל בישול ממושך של עגבניות וגבינת מוצרלה מעל
בעקרון כל רוטב עגבניות  שעובד אצלכם בבית בתוספת הכרחית של אורגנו זורם.

רעיון- לרדד את הבצק של פיצה קצת יותר גדול מהתבנית- לפזר בקצה גבינה (קוביות כל גבינה זמינה בבית) לקפל את הקצוות - חשוב רק שבצק בקטע זה ישמר שלם) כל השאר פיצה רגילה. הפתעה טעימה- וככה גם מי שלא נוהג לאכול את הקצה מחסל אותו.

פיצות : השמאלית היא יותר פוקאצ'ה ללא רוטב עגבניות עם פרוסות דקות ביותר של קישוא, פטריות, פלפלים עם מעט מלח גס תימין וגבינת פרמזן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה