כבר הסגרתי את עצמי עם האהבה ל"חברים" ואכן המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס של סבתא של פיבי, אמריקה או לא?
הרגשתי צורך אז לחלוק את המתכון בייחוד שאלו עוגיות שוקולד צ'יפס שאנחנו אוכלים
רכיבים:
2.25 כוסות קמח
1 כפית סודה
1 כפית מלח
225 גרם חמאה (2 מקלות באמריקה) מרוככת (לא נוזלית!!!)
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס דחוסה של סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גדולות
2 כוסות שוקולד צ'יפס נסטלה (~300 גרם ואפשר גם לא נסטלה)
אם רוצים מוסיפים גם כוס אגוזים קצוצים.
הכנה:
לחמם את התנור 190 מעלות.
לערבב ביחד את הקמח סודה ומלח
להקציף (במיקסר עם וו גיטרה או מיקסר ידני) את בחמאה ושני סוגי הסוכר, להוסיף את תמצית הוניל, ביצים ואז את תערובת של היבשים, לערבב לתערובת אחידה (להימנע מערבוב יתר) ואז להוסיף את השוקולד צ'יפס ואגוזים, לערבב עד לפיזור אחיד של הכל.
ושוב 2 אופציות {כמו בעוגיות קוואקר} או לגלגל ולהקפיא "נקניקים" או עם 2 כפיות במרווחים גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לאפות 9-11 דקות, לקרר היטב על רשת. ולהינות...
הרגשתי צורך אז לחלוק את המתכון בייחוד שאלו עוגיות שוקולד צ'יפס שאנחנו אוכלים
רכיבים:
2.25 כוסות קמח
1 כפית סודה
1 כפית מלח
225 גרם חמאה (2 מקלות באמריקה) מרוככת (לא נוזלית!!!)
3/4 כוס סוכר לבן
3/4 כוס דחוסה של סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גדולות
2 כוסות שוקולד צ'יפס נסטלה (~300 גרם ואפשר גם לא נסטלה)
אם רוצים מוסיפים גם כוס אגוזים קצוצים.
הכנה:
לחמם את התנור 190 מעלות.
לערבב ביחד את הקמח סודה ומלח
להקציף (במיקסר עם וו גיטרה או מיקסר ידני) את בחמאה ושני סוגי הסוכר, להוסיף את תמצית הוניל, ביצים ואז את תערובת של היבשים, לערבב לתערובת אחידה (להימנע מערבוב יתר) ואז להוסיף את השוקולד צ'יפס ואגוזים, לערבב עד לפיזור אחיד של הכל.
ושוב 2 אופציות {כמו בעוגיות קוואקר} או לגלגל ולהקפיא "נקניקים" או עם 2 כפיות במרווחים גדולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לאפות 9-11 דקות, לקרר היטב על רשת. ולהינות...
איפה קנית את השוקולד ציפס?
השבמחקאני גרה בארה"ב אז יש את זה בכל סופר, אבל שוקולד צ'יפס שמוכרים בארץ לא פחות טוב
מחקהמתכון המקורי שלהם עם חצי הכמות של חמאה ויותר מושלם.
השבמחקיוצא מושלם......
מחק