הינה בצק נוסף, רב שימושי
שבביצוע אחרון היה בוריקיטס, אם כי לרוב
משמש אותי דווקא להכנת דברים מתוקים, כמו גליליות ממולאות . ואפשר כמובן להכין "בית לזית".
קצת היסטוריה- הבצק
נקרא שק"מ (שמנת קמח ומרגרינה- אני ממליצה להימנע ממרגרינה אלא אם אתם שומרי
כשרות , אבל הבצק הזה הוא חלבי ממילא) לאחרונה מצאתי שיש הקוראים לבצק הנ"ל חש"ק (חמאה שמנת קמח).
3 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה
גביע שמנת חמוצה או
יוגורט (200 מ"ל)
{למאפה מתוק מוסיפים
שקית סוכר וניל, לדברים מלוחים קורט מלח)
הכנה:
- לערבב אבקת אפייה עם קמח
- לגרד את החמאה בפומפייה בעודה קרה ולפורר עם הידיים בקמח , ואז להוסיף את השמנת או היוגורט, והסוכר או המלח.
- לקרר את הבצק כשעה במקרר או 15 דקות בפריזר
- לחלק את הבצק ל2-3 חלקים ולרדד עד לעובי של כחצי ס"מ (לא דק מידי).
גליליות עם מלית תמרים ואגוזים שהכנתי משארית בצק שלמטה |
לבורקיטס- לקרוץ
מהבצק המרודד עיגולים – להניח באמצע גבינה – תערובת גבינות, לסגור לחצאי ירח-
למרוח בביצה (רצוי כאן לא לוותר על הביצה
היא עושה את הצבע הזהוב המהמם) ולפזר מעט שומשום או קצח או גם וגם.
מלית
לבורקיטס- בעקרון גבינה- (שוב אני בארה"ב ורוב הגבינות שיש בארץ לא זמינות-
במקרה זה ,ערבבתי מעט מגבינת פטה עם שמנת חמוצה והוספתי תערובת עשבי תיבול איטלקית. אני מאמינה שגם
גבינת כנען לאפייה מטובלת לטעמכם או אפילו שילוב של חציל קלוי עם בולגרית יעבדו מעולה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה