קצת על עצמי
ה"אני מאמין" שלי בבישולים
קוראים לי אנסטסיה וכמה נדוש וטריוויאלי יהיה לספר שהתחלתי את דרכי במטבח בערך בגיל 15. למדתי בעיקר מספרי בישול, ועם
הזמן נחשפתי לתרבויות ולמטבחים שונים והכל עניין אותי למדתי לא לפחד ולהתנסות,
לשנות ולשדרג ובעיקר לזהות פוטנציאל במזון מסוים.
אבל זאת כמעט אמת, מטעמי קמצנות בזמן הלימודים ולפני הייתי מבשלת בעיקר אצל אמא בבית, אבל כל ארוחה שהיתי עושה - היתה בה השקעה אדירה ותמיד קיבלתי המון מחמאות.
בשנים אחרונות, כלומר אחרי שהתחתנתי ואחרי שעברנו באופן זמני לארה"ב, והפכתי לאמא, התפנתי יותר להתנסויות בכל מיני דברים ואני מנסה לשנות, לשדרג, ואולי להמציא דברים מעניינים וטעימים.
אז למה בלוג?
הרי יש הרבה בשלנים טובים ממני וגם בלוגרים יותר מגניבים ממני.. אז לכל דבר יש סיבה:
אם יש לכם שאלות המלצות או ביקורות, כתבו במייל או תגובות- אשתדל לענות בהקדם: aaadan.2008@gmail.com
אבל זאת כמעט אמת, מטעמי קמצנות בזמן הלימודים ולפני הייתי מבשלת בעיקר אצל אמא בבית, אבל כל ארוחה שהיתי עושה - היתה בה השקעה אדירה ותמיד קיבלתי המון מחמאות.
בשנים אחרונות, כלומר אחרי שהתחתנתי ואחרי שעברנו באופן זמני לארה"ב, והפכתי לאמא, התפנתי יותר להתנסויות בכל מיני דברים ואני מנסה לשנות, לשדרג, ואולי להמציא דברים מעניינים וטעימים.
אז למה בלוג?
הרי יש הרבה בשלנים טובים ממני וגם בלוגרים יותר מגניבים ממני.. אז לכל דבר יש סיבה:
הרעיון ליצירת בלוג נוצר לאחר סוף שבוע שביליתי עם חברים בכיף ובישולים. ראשית לא מצאתי במייל את המתכון לחלה, לאחר מכן עוגת גבינה- הגעתי למסקנה שאני חייבת את כל המתכונים שלי זמינים! כל הזמן! וב'שלי' אני כמובן מתכוונת לאלו המוצלחים והאהובים במטבח שלנו, משודרגים או כאלה שאימצתי כמו שהם, העיקר שיהיה זמין כל עוד יש אינטרנט. כמובן אם יש עוד מי שייהנה מזה.. בכיף.
אני עובדת קשה על שיפור הצילום והוספת תמונות לכל מתכון
ה"אני מאמין" שלי בבישולים
- אני מאמינה שיש דברים שדורשים דיוק- כמו אפייה, כמויות נוזלים מול כמויות יבשים וכד',
- לא מאמינה בלמדוד כמויות תבלינים, אלא אם כן מדובר במשהו חזק ודומיננטי במיוחד כמו קארי או זעפרן, הכי כיף לגוון ככה יוצא כל פעם טעם חדש.{זו כנראה הסיבה שרוב המתכונים הרשומים אצלי הם מתכוני עוגות ואפייה..}
- אני מאמינה באוכל בריא ואם יש דרך לשדרג מתכון לבריא יותר אשמח לציין את האופציה וכן בריא יכול להיות גם טעים.
- יש מתכונים כמו בלינצ'ס פשטידות ועוד שאני מכינה לרוב לפי העין, אך אנסה לכמת את המוצלחים במיוחד לצורך העלאת המתכון. (וכן אלו הדברים הבריאים לרוב- ירקות גבינות וביצים)
- אני גם מאמינה באוכל טעים ומפנק מידי פעם- אז את מתכוני העוגות והעוגיות אני שומרת כמו שהם, לרוב מבלי לשנות את העוגה
- העצה הכי טובה שאני יכולה לתת לכל מי שנכנס למטבח היא – אל תפחדו להעז!!! (ורק לפרוטוקול- מטבח זה המקום היחידי שאני לא מפחדת להעז- והסביבה הקרובה אלי יכולה להעיד שזה מוצלח)
- אין אמת אחת בהכנת האוכל. הדברים המוצלחים נוצרים דווקא מטעויות
- וכן אני מאוד מאמינה שאני חייבת לעלות את רמת התמונות של האוכל...
נסטי את הבשלנית מספר 1!
השבמחקמחכה שתחזרי כבר לארץ שאוכל להנות מהמטעמים והריחות ולא רק מהתמונות :)