יום ראשון, 17 ביוני 2012

לחם איטלקי


לחם אוורירי להפליא - נעלם מרגע שלוקחים את הביס הראשון , הבעיה היחידה שמתעוררת מבחינתי בהכנת לחם, היא שאני צריכה לזכור יום קודם להכין את הביגה. (אה.. ותעברו על טיפים לפני שמוותרים כי אין חלק מהחומרים)
 חומרים
 ביגה:
2 גרם שמרים יבשים
240 מ"ל מים
 310 גרם קמח
 מערבבים ביחד מכסים קערה בניילון ומגבת ומניחים במקום חמים לפחות 12 שעות (כל המרבה הרי זה משובח)
 בצק:
ביגה
 3 גרם שמרים יבשים
 ½ ק"ג קמח קשה (גם הרגיל עובד לא רע)****
12 גרם מלח
 5 גרם סוכר
300 מ"ל מים
 100 גרם זרעי פשטן
 5 גרם אורגנו
 5 גרם שום גבישי
הכנה:
 לשים ביד או במיקסר וו לישה, בערך 8 דקות, מטפיחים עד להכפלת נפח.
מחלקים את הבצק ל-2, מותחים מעט  כל חלק ומגלגלים לכיכר, מטפיחים שוב (על תבנית עם נייר אפייה או עם מעט קמח בבסיס).
מחמים את התנור ל-230 מעלות,
מקמחים כל כיכר חורצים עם סכין חדה מאוד ומשפריצים מים.
אופים בתנור כחצי שעה, אפשר תבנית מים בבסיס, או להשפריץ שוב מים באמצע האפייה (זה עושה כרום קשה וטעים טעים)


טיפים
** ככלל לא אוהבת התעסקות יתר עם קמח , אם כי מובטח שקמח לחם עשיר יותר בחלבון, לרוב הוא לא היה זמין לי והשתמשתי בקמח רגיל- התוצאה עדיין לא אכזבה'
** ניתן להכין קמח לחם לבד על ידי הוספת כף גלוטן לקילו קמח
** לא פעם ויתרתי על תוספות של אורגנו ושום גבישי או רק אחד מהם, זרעי פשטן הם גם בגדר המלצה לטעמי
** הקמח- לרוב אני שמה 200 מלא ו300 לבן או חצי חצי (זה יכול להשפיע על כמות המים בסוף, כמו גם מזג אויר והאקלים בחוץ) צריך לקבל בצק חלק (כמו טוסיק של תינוק), אך מעט דביק 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה