משום מה בזמנו, לקח לי מלא זמן למצוא ברשת מתכון ללחם
מקמח מלא , אך זה שמצאתי (ובאמת שלא זוכרת את המקור) אהבתי מאוד ואימצתי- לא מפחדת לשנות ולגוון את
התוספת העיקר לשמור על יחס נכון של קמח מים.
הכנה:
שלב א:
1 כף שמרים יבשים
3 כפות דבש או סילאן או סוכר חום
½ 1 כוסות מים פושרים
2 כוסות קמח מלא- מנופה
מערבבים את הקמח והשמרים, מוסיפים שאר החומרים ומשאירים להתפחה של כשעה
שלב ב:
1 כוס קמח מלא
3 כוסות קמח לבן
½ 2 כפיות מלח
¾ כוס מים פושרים
¾ כוס פקאנים או אגוזי מלך או תוספת אחרת כמו חמוציות, עגבניות מיובשות (ואפשר גם בלי)
הכנה:
מנפים את הקמח לקערה של שלב א' מוסיפים את שאר
החומרים ולשים כ-8-10 דקות (כמובן שאפשר ללוש גם במיקסר)
מתפיחים כשעה (עד להכפלת נפח)
לחלק את הבצק ל-2 וליצור כיכרות (למתוח כל יחידה
ולגלגל) להתפיח כשעה
אפשר לצפות את הלחם בפרג, שיבולת שועל וכד'
בשביל זה יש להרטיב את הכיכרות מעט (למשל לגלגל במגבת רטובה, או להשפריץ מים) ואז לגלגל על הציפוי.
לפתוח לצורה בערך כזו- ממש אין צורך בלרדד |
לגלגל לעיצוב הכיכר, ממש כמו גליליות |
תנור מחומם מראש עם תבנית מים בתחתית.
לפני שמכניסים לתנור חורצים 3-4 חתכים אלכסוניים
ללחם
ל2300 לאפות 10 דקות ואז להוריד
חום ל1900 לכ-20 דקות נוספות (עד שמשמיע צליל חלול בנקישה)
שיהיה בתאבון!!!! |
נכון, הפעם זה נעשה ללא תוספות, אבל ממש לא פחות טעים!!! איפה החמאה? |
האם אפשר להכין מזה לחמניות ?
השבמחקאפשר, לעשות בטמפרטורה קבועה של 190בערך רבע שעה 20 דקות תלוי בתנור וגודל לחמניות.
השבמחקתודה :-)
השבמחק