יום ראשון, 10 ביוני 2012

חלה מתוקה

אז הנה- בגללה החלטתי לעשות את הבלוג, היא האחראית לשטויות שאתם קוראים ולאוסף מתכונים מהמטבח שלי.

את המתכון קיבלתי מאמא של חברה, עם הסבר מפורט של כל השלבים בהכנה. התוצאה מפתיעה כל פעם מחדש.
כן עלי לציין על מנת שהחלה תצליח- אל תפחדו ממנה (בעיקר משמרים ובצק שמרים) אלא הראו לה שאתם אוהבים אותה עוד מהשלב של מפגש מים ושמרים. זה סוד ההצלחה.
חלה מתוקה





רכיבים:
שקית שמרית או 2 כפות שמרים יבשים  (אני שמה מעט יותר)
2 כוסות מים פושרים ( אם לשים במיקסר אפשר טמפ' החדר)
¾ כוס סוכר
1.5 כפיות מלח
2 ביצים וחלמון
חצי כוס שמן (100 גרם חמאה מומסת ופושרת)
כ8 כוסות קמח (~קילו)


אופן הכנה:
  1. מערבבים יחד את המים, שמרים, סוכר, מלח, את הביצים ,חלמון, ושמן טורפים הכל היטב.
  2. מוסיפים לזה 2 כוסות קמח ומערבבים כ-2 דקות לתערובת אחידה.
  3. מוסיפים את יתר הקמח (בהדרגה- הרבה פעמים נשאר לי ככוס קמח ולפעמים יהיה צורך להוסיף מעט) לשים עד שבצק נהיה אלסטי (חלק כמו עור של תינוק) אך מעט דביק
  4. מתפיחים עד להכפלת נפח (רצוי מקום חמים וחשוך – ככה יהיה מהר יותר)
  5. מוציאים אויר ומתפיחים שוב עד להכפלת נפח.
  6. ואז מכל הכמות יכולות לצאת 2-3 חלות גדולות בקליעה של 4.  
  7. או 2 חלות עגולות (אני עושה בתבנית עגולה- 10 כדורים גדולים בכותרת, 5-7 כדורים קטנים יותר וכדור ממש קטן  באמצע) יש לכם תמונה לדוגמא
  8. מהבצק שנשאר (ומומלץ להשאיר טיפה) מכינים לחמניות קשר...
  9. 
    
    

    מורחים את החלות המוכנות בחלבון ביצה (נשאר לכם מההתחלה) ומפזרים מעל שומשום.
  10. מתפיחים עד הכפלת נפח (סבלנות משתלמת)
  11. אפייה ב-180 מעלות בין 30-40 דקות תלוי בתנור. (כשמקישים על החלות יצא צליל חלול)
  12. מצננים על הרשת אם רוצים חלה מתוקה כמו לחג  אז מערבבים כף דבש עם 2 כפות מים ומורחים עם מברשת מיד אחרי שזה יצא מהתנור.
חלה מתוקה לחג

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה