הרעיון בא מעוגה מתוקה של קרין גורן "משוך אותי", עוגה שמסודרת כך שאין צורך לחתוך אותה. יומיים אחרי ביקור הרעיון, מצאתי תמונה בפינטרסט עם המתכון ללחם כזה במילוי חמאה ושום. כמובן שיש אפשרויות רבות למילויי ובשורה תחתונה לא מורכב בכלל..
בצק שמרים, וממרח כלשהו או סתם גבינה צהובה..
מעולה לאירוח , פיקניק, טיולים או סתם נשנוש
בצק שמרים:
השתמשתי בבצק חלה שאני מכינה, ומכיוון שבשתי הפעמים שהכנתי את המעדן הזה, הכנתי גם חלה וגם לחמניות הכנתי את כל כמות הבצק.
אבל בואו נפשט ונגיד ל2 תבניות אינגליש קייק נכין חצי מהכמות
רכיבים:
1 כף שמרים יבשים
אופן הכנה:
מערבבים יחד את המים, שמרים, סוכר, מלח, את הביצה ,חלמון, ושמן טורפים הכל היטב.
מוסיפים לזה כוס קמח ומערבבים כ-2 דקות לתערובת אחידה.
מוסיפים את יתר הקמח (בהדרגה- הרבה פעמים נשאר לי ככוס קמח ולפעמים יהיה צורך להוסיף מעט) לשים עד שבצק נהיה אלסטי (חלק כמו עור של תינוק) אך מעט דביק.( לפי הספר 10 דקות)
מתפיחים עד להכפלת נפח (רצוי מקום חמים וחשוך – ככה יהיה מהר יותר)
מוציאים אויר במכה ומתפיחים שוב עד להכפלת נפח. (תלוי מזג אויר, טריות השמרים ומצב רוח שלכם, זה לוקח סביב ארבעים דקות)
ועכשיו לעבודה:
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ,
מורחים את המלית (עד לקצוות)
וחותכים לרצועות ברוחב של תבנית אינגליש קייק (אני נעזרת בקיסם שיניים למדידת הרוחב)
מסדרים את הרצועות אחת על השניה וחותכים שוב לחצי מגובה התבנית (4 ס"מ)
ומכניסים לתבניות עם הצד החתוך כלפי מטה ברווחים, מרווח ולא צפוף (אחרת הבצק יברח לכם- בדוק)
ומתפיחים שוב עד שבצק מגיע לקצה התבנית.
מורחים בביצה או בחלבון שנשאר או מוותרים על זה .
ואופים בערך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מגישים עם גבינה לבנה, שמנת חמוצה, לבנה או סתם ככה- ולא צריך לחתוך - פשוט תולשים דף דף...
בצק שמרים, וממרח כלשהו או סתם גבינה צהובה..
מעולה לאירוח , פיקניק, טיולים או סתם נשנוש
"תלוש אותי" פסטו |
בצק שמרים:
השתמשתי בבצק חלה שאני מכינה, ומכיוון שבשתי הפעמים שהכנתי את המעדן הזה, הכנתי גם חלה וגם לחמניות הכנתי את כל כמות הבצק.
אבל בואו נפשט ונגיד ל2 תבניות אינגליש קייק נכין חצי מהכמות
רכיבים:
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
1/3 כוס סוכר
1 כפיות מלח (קצת פחות)
1 ביצה וחלמון
רבע כוס שמן (או 50 גרם חמאה מומסת)
בערך 4 כוסות קמח
למילוי 4 כפות גדושות של פסטו (יכול להיות שתצטרכו פחות)
או 50 גרם חמאה מומסת + שום טרי כתוש או שום יבש ו2 כפות פרמזן מגורד (או גבינה צהובה אחרת)
או ממרח עגבניות מיובשות
או....... כל דבר העולה בראשכם
למילוי 4 כפות גדושות של פסטו (יכול להיות שתצטרכו פחות)
או 50 גרם חמאה מומסת + שום טרי כתוש או שום יבש ו2 כפות פרמזן מגורד (או גבינה צהובה אחרת)
או ממרח עגבניות מיובשות
או....... כל דבר העולה בראשכם
אופן הכנה:
מערבבים יחד את המים, שמרים, סוכר, מלח, את הביצה ,חלמון, ושמן טורפים הכל היטב.
מוסיפים את יתר הקמח (בהדרגה- הרבה פעמים נשאר לי ככוס קמח ולפעמים יהיה צורך להוסיף מעט) לשים עד שבצק נהיה אלסטי (חלק כמו עור של תינוק) אך מעט דביק.( לפי הספר 10 דקות)
מתפיחים עד להכפלת נפח (רצוי מקום חמים וחשוך – ככה יהיה מהר יותר)
מוציאים אויר במכה ומתפיחים שוב עד להכפלת נפח. (תלוי מזג אויר, טריות השמרים ומצב רוח שלכם, זה לוקח סביב ארבעים דקות)
ועכשיו לעבודה:
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ,
מורחים את המלית (עד לקצוות)
וחותכים לרצועות ברוחב של תבנית אינגליש קייק (אני נעזרת בקיסם שיניים למדידת הרוחב)
חותכים לרצועות |
ומכניסים לתבניות עם הצד החתוך כלפי מטה ברווחים, מרווח ולא צפוף (אחרת הבצק יברח לכם- בדוק)
ומתפיחים שוב עד שבצק מגיע לקצה התבנית.
מורחים בביצה או בחלבון שנשאר או מוותרים על זה .
ואופים בערך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
על השיש יש 2 חתיכות ולא אחת.... |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה