לדעתי
זו אחת העוגות הראשונות שהכנתי . את המתכון קיבלתי מאחת החברות עוד בתיכון. מאז
ניסיתי ועשיתי עוגות שוקולד רבות ומרובות אך בסופו של דבר תמיד חזרתי לעוגה הזו כעוגה
המנצחת.
2 ביצים
¾ כוס שמן
1 כוס חלב או מים
1 כוס מים רותחים לסוף (ניסיתי לא רותחים זה לא עבד)
אופן הכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד,
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים,
שופכים את הרטובים ליבשים מערבבים היטב, מוסיפים את המים הרותחים.(הבצק יוצא נוזלי יחסית וזה בסדר)
מעבירים לתבנית משומנת מעט ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 40 דקות (עד שהקיסם יוצא עם פרורים לחים עליו
**(אינגליש קייק לוקח קצת פחות זמן מתבנית רגילה)
חומרים יבשים:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
½ 1 כוסות סוכר
½ כוס קקאו
1 כפית נס קפה
2 שקיות סוכר וניל
חומרים רטובים:כפי שניתן לראות עוגת יומולדת קלאסית, הבכור חגג שנה (לא, אל תתנו לי לקשט עוגות- אבל הכי חשוב זו הכוונה) |
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
½ 1 כוסות סוכר
½ כוס קקאו
1 כפית נס קפה
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
¾ כוס שמן
1 כוס חלב או מים
1 כוס מים רותחים לסוף (ניסיתי לא רותחים זה לא עבד)
אופן הכנה:
בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד,
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים הרטובים,
שופכים את הרטובים ליבשים מערבבים היטב, מוסיפים את המים הרותחים.(הבצק יוצא נוזלי יחסית וזה בסדר)
מעבירים לתבנית משומנת מעט ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בערך 40 דקות (עד שהקיסם יוצא עם פרורים לחים עליו
**(אינגליש קייק לוקח קצת פחות זמן מתבנית רגילה)
אפשר
לצפות בשוקולד מומס עם שמנת מתוקה, אפשר סתם לפזר מעט אבקת סוכר, או כל ציפוי אחר שאוהבים
**את הוניל אפשר להחליף בברנדי/ וויסקי והכי מומלץ ליקר קלואה או להוסיף גם וגם
**את הוניל אפשר להחליף בברנדי/ וויסקי והכי מומלץ ליקר קלואה או להוסיף גם וגם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה