תיסכול קל... אבל חייבת לחלוק...
יש לי סביב 5 פוסטים מוכנים לפרסום אבל חסרה בהם תמונה...
למה? כי זה טעים מידי זה למה. ילדים קטנים זה למה. ובכלל לא כל ספר מתכונים חייב להיות מלווה בתמונות נכון? ... (אני יודעת אפילו אותי זה לא בדיוק משכנע)
ועכשיו הנושא הצמחוני הטבעוני .
עם הטרנד החדש שכולם צמחונים וטבעונים פתאום אני לא בדיוק זורמת, היתי צמחונית מספיק זמן, עבר לי. עם זאת אני כן בעד לאכול פחות בשר ולשלב בתפריט השבועי ימים טבעוניים וצמחוניים מידי פעם.חלק בלתי נפרד מצמחונות בכלל וטבעונות בפרט הוא קטניות. פחמימה עשירה בחלבון ובשילוב עם דגנים מסיעת לקבל את החלבון המלא הנחוץ כל כך לגופינו.
מודה קטניות זה לא משהו ש"ינקתי עם חלב אמי", אך הלימודים הידע ההבנה ובעיקר סקרנות, פותחים לפני עולם רחב עשיר טעים ומעניין.
שעועית מאש- קלה לעיכול ולבישול, עשירה בסיבים וחלבון ואני ממש סקרנית לפענח אותה .
3/4 כוס שעועית מאש
2 עגבניות חתוכות דק
פרוזיליה קצוצה דק (3-4 כפות ואפשר יותר)
מיץ מחצי לימון
מלח
שמן זית
הכנה:
מבשלים את השעועית בהרבה מים (כמו פסטה רק בלי מלח) 20-30 דקות עד שהיא רכה אך לא הפכה לעיסה
מסננים, מקררים מערבבים עם העגבניות מוסיפים ירק לימון ומתבלים במלח ושמן זית.
מומלץ לתת לסלט לעמוד כמה דקות לפני הגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה