יום חמישי, 24 באוקטובר 2013

עוגיות מלוחות

האם עוגיות יכולות רק מתוקות? אולי יש לתת ליצירה הטעימה הזו שם אחר מכובד לא פחות אבל לא עוגיות.  גם קרקר זה לא משהו שמתאים ממש. נקודה למחשבה.  הצעות יתקבלו בברכה.
מה שיש לי לומר זה שאין על עוגיות מלוחות  ! הן בתור נשנוש או  לצד בירה או עם גבינה לבנה או ...
יש לא מעט מתכונים לעוגיות המלוחות ניסיתי כמה מהם, ותוך שינויים לא רבים אך משמעותיים, הגעתי לטעמי לעוגיות כמעט מושלמות (תמיד צריך להשאיר מקום לשיפור).
עוגיות מלוחות



רכיבים: 

300 גרם קמח לבן
200 גרם קמח מלא
15 גרם שמרים יבשים
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כוס שמן
1.5 כפיות מלח (2 אם אוהבים יותר מלוח)
כף זרעי קימל טחונים למחצה (אופציה)
כף שומשום (אופציה)
כוס מים פושרים

הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה{לא התבלבלתי} מערבבים את הקמח עם שמרים ומוסיפים קוביות חמאה מערבבים עד שמתחילים להיווצר פירורים
מוסיפים בהדרגה שמן, מלח, זרעי קימל (מי שלא אוהב הפסד שלו - אל תוסיפו), שומשום, ואת המים {בזהירות רבה ייתכן ותצטרכו קצת פחות או קצת יותר), הבצק יוצא אחיד ומעט דביק אך לא יותר מזה.
נותנים לו לנוח ולתפוח בטמפרטורת החדר כשעה.
מחממים תנור ל170 מעלות,
 ואז מייצרים עוגיות - מגלגלים לגליל וחותכים באורך רצוי. מי שמעוניין יכול לסגור לטבעת.
אפשר להשפריץ מים או למרוח בביצה ולפזר מעל שומשום או קצח, אך לטעמי זה מיותר.
אופים 25-30 דקות .
מצננית ונהנים - זהירות ממכר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה