שוב, אילוצים- בפסח
האחרון, בארה"ב, לא מצאתי כבד. ובינינו האשכנזים, איזה מן שולחן חג זה ללא
כבד קצוץ
אני יודעת שיש הרבה דרכים ורכיבים שאפשר לשלב ולקבל תוצאה דומה. הפעם עדשים ואגוזים נבחרו לשמש אותי למטרה זו.
די אהבנו את התוצאה (גם הלא אשכנזים שבינינו, וגם כאלה שלא מממש אוהבים את הכבד הקצוץ האמיתי).
2 כוסות מים
1 כוס עדשים חומות
2-3 כפיות שמן זית
2-3 בצלים חתוכים דק או גס(שיתאים לטיגון- אחר כך ממילא מרסקים הכל)
כוס אגוזי מלך
מלח פלפל לפי טעם
אופציה – להוסיף אבקת מרק או קובית מרק עוף לעדשים (לא הוספתי)
2. בינתיים מטגנים בצל עד להזהבה- מי שאוהב אפשר לשרוף מעט
3. במעבד מזון טוחנים את האגוזים, עדשים, מוסיפים את הבצל המטוגן עם כל השמן של הטיגון
4. משפרים תיבול ומגישים
אני יודעת שיש הרבה דרכים ורכיבים שאפשר לשלב ולקבל תוצאה דומה. הפעם עדשים ואגוזים נבחרו לשמש אותי למטרה זו.
די אהבנו את התוצאה (גם הלא אשכנזים שבינינו, וגם כאלה שלא מממש אוהבים את הכבד הקצוץ האמיתי).
2 כוסות מים
1 כוס עדשים חומות
2-3 כפיות שמן זית
2-3 בצלים חתוכים דק או גס(שיתאים לטיגון- אחר כך ממילא מרסקים הכל)
כוס אגוזי מלך
מלח פלפל לפי טעם
אופציה – להוסיף אבקת מרק או קובית מרק עוף לעדשים (לא הוספתי)
הכנה:
1.
מבשלים את העדשים
במים כחצי שעה .(אופציה אחרת לבשל בעודף מים ואז לסנן. במקור מוסיפים למים 2
קוביות אבקת מרק עוף- אבל אני כאמור לא הוספתי, רק מעט מלח )2. בינתיים מטגנים בצל עד להזהבה- מי שאוהב אפשר לשרוף מעט
3. במעבד מזון טוחנים את האגוזים, עדשים, מוסיפים את הבצל המטוגן עם כל השמן של הטיגון
4. משפרים תיבול ומגישים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה