יום חמישי, 23 באוגוסט 2012

עוגת פרג ב-5 דקות

יום אחד שאלתי את בעלי איזו עוגה להכין לך ליום הולדת: התשובה: עוגת פרג עם קיווי....
כמובן שלא מצאתי את המתכון ברשת, אז הרמנו טלפון לאמא שלו – ואכן מדובר בעוגת פרג עם תפוח במקור – מספר "עוגות ב-5" דקות , רק שהיא היתה מגוונת ומוסיפה פירות אחרים. עוגה טעימה עם הפתעה כיפית ומרעננת של התפוח המגורד.

רכיבים:
3 ביצים
200 גרם חמאה/ מרגרינה בטמפרטורת החדר
100 גרם פרג טחון
½ כוס חלב
¾ 1 כוסות קמח תופח
2 כפות קוניאק  או ברנדי
1 כפית תמצית ווניל
1 תפוח עץ מגורד גס (או כל פרי אחר)

אופן הכנה:
מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר, (או ידני) לתערובת בהירה
מוסיפים ביצים אחת אחת,
מוסיפים את הברנדי והווניל, קמח, פרג וחלב
כשתערובת אחידה מערבבים פנימה את התפוח המגורד.
אופים בתבנית משומנת כשעה ב-180 מעלות.
אם עושים בתבניות אינגליש קייק (הכמות מספיקה ל3 עוגות יפות) אופים פחות – בערך 35-40 דקות עד שעוגה זהובה והקיסם יוצא יבש.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה