לי ולצד הרוסי ולעוד כמה מהסובבים אותי נשמע מוזר המתכון של הירקות המוחמצים- ללא שימוש במים חמים???
רק קר? ובעיקר חומץ?
אבל החמוצים מהר מאוד הפכו לחברים רצויים על השלוחן, עוד לא היה אחד שהתלונן על הטעם.
הירקות שאני שמתי הם בגדר המלצה וכן אילוצים. חמי, שתרם לי גם את המתכון, שם ירקות שונים לחלוטין ועדיין יוצא נהדר.
ראש כרובית
פלפל ירוק
גזר גמדי חתוך (לפחות8-10)
סלקי
צרור צנונית מקולפת
כמה שיני שום כלופות
{חתכתי הכל בהתאם לצורת כרובית)
מה עוד?
כפית גדושה של מלח
לימון (ובגלל שבני שבר לי את הכלי עם מלח ולא הספקתי להביא חדש שמתי מיץ לימון –
לא מדדתי אבל יותר מכפית)
מערבבים את הירקות
החתוכים עם לימון ושמים בקערה שעתיים במקרר.
ההחמצה:
על כל כוס מים קרים
שמים
כוס חומץ רגיל
1 כפית מלח +3 כפיות
סוכר
{בכלי שהשתמשתי הייתי
צריכה הכל כפול 2}
הוספתי מתערובת תבלינים
להחמצה- משהו מוכן שמוכרים פה מכיל כמה סוגי פלפלים, עלי דפנה, ציפורן, פלפל צ'ילי
מיובש- לא חובה בכלל
מערבבים את המים,
חומץ מלח וסוכר ושופכים בכלי עם הירקות המסודרים. שומרים במקרר לתת לזה לעמוד
לפחות 3 ימים לפני שאוכלים.
הערות:
כמו שכבר אמרתי ירקות
הם כרצונכם (פלפל צהוב, גמבה, פלפל חריף, שומר, קולרבי, מלפפון, כרוב) והצורה בה חותכים אותם גם (רצועות, טבעות קוביות וכד')
אפשר לקבוע כמות
הירקות לפי גודל הכלי (אני מעדיפה ככה- פשוט כשחותכת מסדרת הכל בכלי וככה יודעת
מתי מספיק). ואפשר פשוט לחתוך כמה שבא לכם רק קחו בחשבון שתצטרכו לאחסן את זה
איפשהו.
מבחינת כמה תחמיץ
בדיוק לעשות- אני מודדת "על יבש" כמה נוזלים נכנסים לכלי/ כלים שבהם יהיו
הירקות וחצי מהמים מוחלפים בחומץ- חשוב לזכור לשנות גם את כמויות המלח והסוכר (להגדיל במידת
הצורך)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה