יום שישי, 15 ביוני 2012

עוגת גבינה עם ריקוטה


טוב, החיים בארצות הברית אולי טובים ונוחים, אבל קשה עד מאוד ולרוב בלתי אפשרי למצוא גבינה לבנה (ולא רק משהו שדומה בטעם, אלא גם בתכונות לאפייה.) כי למשל יוגורטים יווניים יש פה בשפע, ואולי חלקם מזכירים בטעם את הגבינה הלבנה, אבל יוגורט- כבודו במקומו מונח לא יחליף גבינה לבנה בבישול.
וכן יש גבינות שמנת ושפע של מתכונים לעוגות גבינה איתן- אבל הן כבדות!!  ואם כבר אז למה להשקיע הולכים לצ'יז קייק פקטורי.
אז במקום להתמקד במה אין, חיפשתי מה עוד יש  ומצאתי ריקוטה- זוהי גבינה מעודנת מאוד שאפשר גם להכין לבד בבית (אם כי טרם  ניסיתי את הגבינה הביתית באפיית העוגה) הגבינה עשירה בסידן וכברירת מחדל מגיעה כמעט ללא טעם, לכן מצוינת לכל סוג תבשיל (מלוח או מתוק) .
 אז הגיע שלב חיפוש המתכון: ומה שנקרא יותר מזל משכל- באותה תקופה הייתי בהריון עם בני בכורי, והספר של טובה קראוזה היה זמין המתכון האחרון בספר- זה בדיוק מה שחיפשתי. ניסיתי לשנות ולגוון בסוף נשארתי עם המתכון המקורי, לימוני מרענן וטעים!!!!!!


אני יודעת, זה לא פאר, לא כתבתי על כך בשום מקום. הפעם הוספתי לעוגה חופן של פטל מיובש.
ציפיתי ליותר, אם כי, יצא ממש נחמד החמיצות של פטל נוספה לחמיצות של לימון ויצא נהדר.
רכיבים
עוגה
  3 ביצים שלמות
2 חלבונים
1 כוס סוכר     
2 גביעי שמנת חמוצה  9%
500 גרם גבינת ריקוטה 5%
קליפה מגורדת מלימון אחד גדול
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
4 כפות קורנפלור


זיגוג
3 כפות מיץ לימון
2 כפות סוכר


אופן הכנה:
1.      להקציף את החלבונים והביצים עם סוכר כ 5 דקות במהירות גבוהה
2.      להוסיף  את  השמנת, גבינה, קליפת לימון, מיץ לימון, תמצית וניל וקורנפלור** לערבב במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה
3.      לשמן תבנית במעט שמן או תרסיס שמן ולהעביר את התערובת לתבנית
4.      לאפון כשעה ב180 מעלות
5.      לצנן מחוץ לתנור כ10 דקות
6.      לערבב את חומרי הזיגוג ולצקת אותם מעל העוגה בהדרגה, ולחכות עד שנוזל ייספג בה לפני שמוסיפים כמות נוספת.





טיפים ושידרוגים
**אני מציעה לקחת מעט מהתערובת לקערה נפרדת ושם להוסיף את הקורנפלור ולערבב שלא יהיו גושים ואז לשפוך הכל ביחד ולהמשיך לערבב  עוד מס' דקות.
# אפשר להחליף את ריקוטה בגבינה לבנה.
#אפשר להשתמש בכל ה5 ביצים שלמות (לא הכרחי- זה מעלה את % השומן)
# אפשר לצפות את העוגה במקום זיגוג לימוני בתערובת של שמנת חמוצה : 300 גרם שמנת חמוצה לערבב עם 2 כפות אבקת סוכר גדושות או סוכר רגיל לצפות את העוגה ולהחזיר לתנור לחום גבוה כ8 דקות.
# פירורי בסקוויטים מרוסקים עם חמאה בבסיס למי שחייב,
# כשנתקעתי בלי קורנפלור- קמח בהחלט עשה את העבודה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה