יום שבת, 4 במאי 2013

שניצלונים אפויים

כמה פשוט ככה טעים...
נראה לי כבר הזכרתי את העובדה שאני שונאת לטגן, פחות עצם הפעולה ויותר הריח של שמן שרוף שמסרב לעזוב את הבית או את האף שלי יותר מידי זמן. אז איזו מן אמא אהיה אם ילדים שלי לא יוכלו שניצל..?
כל מה שלא יטוגן יכנס לתנור- לרוב זה מצליח לא רע .. בהזדמנות אבדוק את נושא הפלאפל עד אז.. שניצל בתנור!! איך לא חשבתי על זה קודם



חומרים:
משרה:
ביצה, פפריקה אדומה,
כף מיונז/שמן
שום,
מיץ מחצי לימון
מלח

חצי קילו חזה עוף (עדיף את החלק הפנימי ) חתוך לחתיכות בגודל רצוי

ציפוי:
פירורי לחם/ פנקו
כורכום/פפריקה אדומה
שמן זית/ קנולה/ספריי שמן

הכנה:
מערבבים את החומרים של המשרה ומוסיפים את העוף (כן הכל ביחד עם הביצה, מיוחד לעצלנים)
נותנים לעמוד ביחד חצי שעה (אם יותר מכניסים למקרר)
מחממים תנור ל-190 מעלות
מערבבים פירורי לחם/ פנקו עם קצת כורכום או  פפריקה או שניהם (בעיקר בשביל צבע)
טובלים חתיכות עוף בפירורים ומסדרים על תבנית מרופדת ומשומנת קלות (השתמשתי בספריי שמן)
מעל משפריצים עוד שמן או מטפטפים משמן זית.
אופים 15 דקות מכל צד, (מומלץ לבדוק אחרי רבע שעה ראשונה וגם בסוף כי זמן האפייה תלוי בעובי השניצל וסוג תנור)

אומנם צילמתי את זה עם קטשופ- אבל בארוחה טבלנו את השניצלונים בטחינה (הקטשופ החדש בביתינו)
ושיהיה בתאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה