ט"ו בשבט הגיע..
ואיתו המתכון הפשוט הזה שפתאום נזכרתי בו
והמתכון ... איזו היסטוריה .... ראיתי בטלויזיה הרוסית כשהייתי ילדה... לא זוכרת בדיוק בת כמה הייתי, אבל מאז אני זוכרת את המתכון בעל פה ( כמה פשוט ככה טעים) וכל שנה עם שידרוגים כאלה ואחרים הוא שם בט״ו בשבט, או כל פעם שמתחשק משהו מתוק אבל המצרכים מצומצמים, או כשהעצלות שולטת
רכיבים:
1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
1 פירות יבשים חתוכים ( במקור רק צימוקים, אני מוסיפה גם חמציות או משמש)
1 כוס אגוזי מלך ( לטעמכם לקצוץ או לא)
3 ביצים
הכנה:
לערבב את קמח סוכר וצימוקים, להוסיף ביצים, לטרוף היטב להוסיף אגוזים
לאפות 180 מעלות עד שהעוגה זהובה ( הכי טוב תבנית מרובעת בינונית) כ20-30 דקות
לקרר. לפרוס למעויינים אפשק לקשט באבקת סוכר- לא חובה.
בגלל שהמתכון כל כך בסיסי ישנן המון אופציות לשידרוג, אבל לפעמים הפשטות מנצחת
ואיתו המתכון הפשוט הזה שפתאום נזכרתי בו
והמתכון ... איזו היסטוריה .... ראיתי בטלויזיה הרוסית כשהייתי ילדה... לא זוכרת בדיוק בת כמה הייתי, אבל מאז אני זוכרת את המתכון בעל פה ( כמה פשוט ככה טעים) וכל שנה עם שידרוגים כאלה ואחרים הוא שם בט״ו בשבט, או כל פעם שמתחשק משהו מתוק אבל המצרכים מצומצמים, או כשהעצלות שולטת
רכיבים:
1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
1 פירות יבשים חתוכים ( במקור רק צימוקים, אני מוסיפה גם חמציות או משמש)
1 כוס אגוזי מלך ( לטעמכם לקצוץ או לא)
3 ביצים
הכנה:
לערבב את קמח סוכר וצימוקים, להוסיף ביצים, לטרוף היטב להוסיף אגוזים
לאפות 180 מעלות עד שהעוגה זהובה ( הכי טוב תבנית מרובעת בינונית) כ20-30 דקות
לקרר. לפרוס למעויינים אפשק לקשט באבקת סוכר- לא חובה.
בגלל שהמתכון כל כך בסיסי ישנן המון אופציות לשידרוג, אבל לפעמים הפשטות מנצחת
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה