עוגיות פריכות שקישטו לנו את השולחן בסוף השבוע.
זה היה מאותם הימים בהם לא תכננתי להכין כלום חוץ ממרק וסיימתי עם 5 סירים מלאים בדברים טובים.
העוגיות היו הסיום המושלם ליום משונה שכזה ובטח חיממו לנו את הלב לצד כוס תה, כשבחוץ שמש וטמפרטורה של 3 מעלות (חורף בוגאס) במהלך סוף השבוע.
בצק:
100 גרם חמאה קרה
1.5 כוסות קמח
זה היה מאותם הימים בהם לא תכננתי להכין כלום חוץ ממרק וסיימתי עם 5 סירים מלאים בדברים טובים.
העוגיות היו הסיום המושלם ליום משונה שכזה ובטח חיממו לנו את הלב לצד כוס תה, כשבחוץ שמש וטמפרטורה של 3 מעלות (חורף בוגאס) במהלך סוף השבוע.
עוגיות שבלול |
בצק:
100 גרם חמאה קרה
1.5 כוסות קמח
רבע כוס סוכר (50 גר)
כפית אבקת אפיה
1 חלמון
1 כף מיץ לימון
1 כף שמנת חמוצה/מיץ תפוזים
מלית: ממרח תמרים, אגוזים קצוצים
(אפשר גם נוטלה, פרג ועוד)
הכנה:
1 חלמון
1 כף מיץ לימון
1 כף שמנת חמוצה/מיץ תפוזים
מלית: ממרח תמרים, אגוזים קצוצים
(אפשר גם נוטלה, פרג ועוד)
הכנה:
לערבב את הקמח עם אבקת אפייה, להוסיף את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות ) ואז להוסיף את שאר המצרכים.
לרדד את הבצק עד לעובי של כחצי ס"מ (לא דק מידי)
למרוח את המלית על ¾ מהבצק, לפזר אגוזים מעל.
לקרר את הרולדה במקרר- 20 דקות
לפרוס עוגיות בעובי אחיד ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות בחום בינוני כ-15-20 דקות , עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בתחתית
לרדד את הבצק
למרוח את המלית על ¾ מהבצק, לפזר אגוזים מעל.
לקרר את הרולדה במקרר- 20 דקות
לפרוס עוגיות בעובי אחיד ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות בחום בינוני כ-15-20 דקות , עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בתחתית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה