יום שני, 21 בינואר 2013

עוגיות שבלול מבצק פריך

עוגיות פריכות שקישטו לנו את השולחן בסוף השבוע.
זה היה מאותם הימים בהם לא תכננתי להכין כלום חוץ ממרק וסיימתי עם 5 סירים מלאים בדברים טובים.
העוגיות היו הסיום המושלם ליום משונה שכזה ובטח חיממו לנו את הלב לצד כוס תה, כשבחוץ שמש וטמפרטורה של 3 מעלות (חורף בוגאס) במהלך סוף השבוע.

עוגיות שבלול


בצק:
100 גרם חמאה קרה
  1.5 כוסות קמח
רבע כוס סוכר (50 גר) 
כפית אבקת אפיה
חלמון
כף מיץ לימון
1 כף שמנת חמוצה/מיץ תפוזים

מלית: ממרח תמרים, אגוזים קצוצים
(אפשר גם נוטלה, פרג ועוד)
הכנה:
לערבב את הקמח עם אבקת אפייה, להוסיף את החמאה (חתוכה לקוביות קטנות ) ואז להוסיף את שאר המצרכים.
לרדד  את הבצק עד לעובי של כחצי ס"מ (לא דק מידי)
למרוח את המלית על ¾ מהבצק, לפזר אגוזים מעל.

לקרר את הרולדה במקרר- 20 דקות
לפרוס עוגיות בעובי אחיד ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לאפות בחום בינוני כ-15-20 דקות , עד שהעוגיות מתחילות להזהיב בתחתית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה