בזמן אחרון אני מחפשת חידושים בייחוד לארוחה משותפת היחידה ביום שאנחנו מקפידים לאכול ביחד, ולהלן אחד החידושים: לביבות ברוקולי אפויות - כי זה פחות טרחה, ולא מפוצץ בשמן ולא מסריח משמן מטוגן - להבדיל מלביבות תפו"א המסורתיות.
רכיבים:
400-500 גרם ברוקולי
חצי כוס פירורי לחם
1 ביצה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
כפית שמן זית
מלח, שום יבש.
הכנה:
מבשלים את הברוקולי עד שהוא רך, מסננים, ומועכים לפירה גס (אפשר עם מזלג)
מוסיפים פירורי לחם, ביצה, גבינה צהובה,שמן. מטבלים ויוצרים קציצות.
מסדרים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15 דקות, הופכים ואופים עוד 10 דקות.
לביבות ברוקולי, טעימות ועדינות |
רכיבים:
400-500 גרם ברוקולי
חצי כוס פירורי לחם
1 ביצה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
כפית שמן זית
מלח, שום יבש.
הכנה:
מבשלים את הברוקולי עד שהוא רך, מסננים, ומועכים לפירה גס (אפשר עם מזלג)
מוסיפים פירורי לחם, ביצה, גבינה צהובה,שמן. מטבלים ויוצרים קציצות.
מסדרים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות 15 דקות, הופכים ואופים עוד 10 דקות.
מתכון מעולה! הלביבות יצאו רכות מבפנים ופריכות מבחוץ, אפילו שזה אפוי ולא מטוגן...
השבמחקבלי ספק יכנס למאגר המתכונים הביתי.