ברוח החג המציף את הרשת בריחות של שמן שרוף, גם אני ,סוף סוף, בשעה טובה, מעלה את המתכון לעוגיות מטוגנות, אחת הסיבות היא שאת העוגיות אני באמת מכינה פעם בשנה, וכן הן באות במקום הסופגניות שאליהן ממש לא התחברתי בשום שלב בחיי (חוץ מאולי דונאטס ממולאים בקרמים עשירים, כשהיתי בהריון- אבל זה לא סופגניה) . וגם כאן המתכון המקורי מבית הוריי נשכח אי שם במחברת של אמא. ובכלל הרעיון להחליף עם העוגיות את הסופגניות עלה בראשי רק לפני שנתיים (עד אז היתי מסתפקת בלביבות בלבד). והיתרון הגדול של עוגיות על פני הסופגניות הוא שאפשר לאכול ולהינות מהן גם כמה שעות אחרי שיצאו מהשמן ועד כמה ימים (אם נשאר משהו).
רכיבים:
2.5 כוסות קמח
3 חלמונים
1 כף שמנת חמוצה
2 כפות וודקה או ברנדי (חובה!!!)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חלב
אבקת סוכר להגשה
הכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, מחלקים ל 2 חלקים (שיהיה נוח לרדד)
מרדדים דק דק כל חלק, חותכים את הבצק המרודד למעויינים/מלבנים (בערך 2X5 ס"מ)
באמצע כל מלבן עושים חריץ קטן, ומעבירים חצי מהמלבן בחריץ.
מטגנים את העוגיות בשמן עמוק וחם, כל פעם 6-8 עוגיות תלוי בגודל הסיר, עד שהן מתחילות להזהיב מצד אחד להפוך ולטגן עד שהצד השני מזהיב גם כן.
מוציאים לנייר סופג, ואחרי שהעוגיות מתקררות מפזרים אבקת סוכר.
רכיבים:
2.5 כוסות קמח
3 חלמונים
1 כף שמנת חמוצה
2 כפות וודקה או ברנדי (חובה!!!)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חלב
אבקת סוכר להגשה
הכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, מחלקים ל 2 חלקים (שיהיה נוח לרדד)
מרדדים דק דק כל חלק, חותכים את הבצק המרודד למעויינים/מלבנים (בערך 2X5 ס"מ)
באמצע כל מלבן עושים חריץ קטן, ומעבירים חצי מהמלבן בחריץ.
מטגנים את העוגיות בשמן עמוק וחם, כל פעם 6-8 עוגיות תלוי בגודל הסיר, עד שהן מתחילות להזהיב מצד אחד להפוך ולטגן עד שהצד השני מזהיב גם כן.
מוציאים לנייר סופג, ואחרי שהעוגיות מתקררות מפזרים אבקת סוכר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה