יום שלישי, 7 באוגוסט 2012

עוגיות קוואקר


זוכרים את הפרק ב"חברים" , בו מוניקה מנסה לשחזר מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס של סבתא של פיבי?
טוב הפעם זה לא שוקולד צ'יפס אך עם זאת מדובר במתכון שמצאתי פה, בארה"ב על גבי האריזה של קוואקר.
וכן כמה פשוט ככה טעים. אני נוהגת להכין את כל כמות הבצק ולהקפיא. ואז כשיש אורחים או סתם בא עוגיות, מוציאים מפריזר, 20 דקות (כולל החימום של התנור) ויש עוגיות טעימות ונפלאות.

 רכיבים:
225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
2 ביצים
1 כפית וניל
½ 1 כוסות קמח
1 כפית סודה
1 כפית קינמון
½ כפית מלח
3 כוסות קוואקר
1 כוס צימוקים/ חמוציות

הכנה:
1.       במיקסר עם וו גיטרה לערבב את הסוכר והחמאה לתערובת קלילה
2.       להוסיף את הביצים אחת אחת ואז את הוניל
3.       להוסיף את הקמח, סודה, קינמון והמלח ולהמשיך לערבב לתערובת אחידה
4.       בסוף מוסיפים את הקוואקר והצימוקים

כעת יש 2 אופציות או להשתמש בכף ולשים על תבנית מהבצק קצת קטן יותר מהגודל הסופי הרצוי.
אופציה נוספת הינה לחלק את הבצק ל-2-3 חלקים לגלגל לנקניק בפלסטיק נצמד, להקפיא, ולפי צורך להוציא לפרוס, לסדר על תבנית  מרופדת בנייר אפייה עם רווחים, ולאפות 

לגלגל לנקניק בפלסטיק נצמד, ולמקפיא לפחות לשעה..


כאשר מוציאים מהמקפיא, מסירים את הניילון ופורסים  (לא דק מידי) 
5.       אפייה של 10-12 דקות ב 1800 .(תנור שחומם מראש)

הערות:
ניתן להוסיף אגוזים קצוצים (חצי כוס עד כוס) או פירות יבשים אחרים מי שאוהב .
אפיה קצרה יותר- עוגיות רכות יותר,  אם מוציאים מהפריזר לאפות עוד דקה או שתיים בהתאם לעובי העוגיות.
בדרך כלל הסימן שמוכן הוא שעוגיות מזהיבות מעט מלמטה



 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה