יום רביעי, 10 באוקטובר 2012

קיצ'רי (אורז עם עדשים)

לא אני לא אוכל להתחרות בסבתא הלן, ולא לא אוכל להכין  את הקיצ'רי כמו שהיא היתה עושה - בסיר לחץ, ולו רק בגלל שאני ממש פוחדת מהכלי הזה (התפוצץ לנו אחד פעם).
אני חיפשתי מתכון  מנצח אך מכיוון שהמדד היחידי לנכון לא נכון זה חוש הטעם של בעלי, התקשתי במעט למצוא איפה ואיך לשפר . עד שבאה לעזרתי אותה חברה שלימדה אותי להכין גם את הקובה.
אז הנה המתכון הכמעט מושלם לאורז עם עדשים אדומות (בריאות לשמה אם מתעלמים מהחמאה או ממרים אותה בשמן)
 זו גם המנה שהיתי ממליצה לצמחונים, או ל"שני צמחוני" מי שבקטע, או לכל אחד שרוצה לגוון.
אורז עם עדשים אדומות (קיצ'רי)

רכיבים:
 חצי כוס עדשים אדומות (להשרות במים לחצי שעה)
2 כפות רסק עגבניות
בצל בינוני קצוץ דק
2 כוסות אורז
1 כפית כמון (או יותר)
10 שיני שום בינוני-גדול (או יותר)
50 גרם חמאה (אפשר להפחית עד חצי מזה)
כף שמן לטיגון בצל
מלח לפי טעם

הכנה:
מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את העדשים (אחרי שסיננו את המים), מערבבים קלות, מוסיפים אורז, רסק עגבניות מערבבים היטב. מוסיפים 4 כוסות מים , מלח לפי הטעם.  מבשלים כ-20 דקות (זמן הכנה של האורז) על אש קטנה.
 אחרי שאורז מוכן (אפשר גם לא מייד) , במחבת גדולה ממיסים על אש בינוניתאת החמאה, מוספים שיני שום כתושות, כמון ומערבבים הכל ביחד עד שמתחיל לקבל צבע (זהירות נשרף מהר- ולא זה לא המקרה בו אתם רוצים טעם שרוף מידי)
שופכים את החמאה המומסת עם השום על אורז ומערבבים היטב.
מחזירים את המחבת על האש ומגבירים אותה מעט, ושמים חלק מהאורז למחבת (תלוי בגודל המחבת- שיהיה נוח לעבוד).
מערבבים מעט ונותנים טיפה לאורז להישרף טיפה, מערבבים עוד ושוב נותנים להישרף (לא מידי) ומחזירים את האורז ה"שרוף" לשאר האורז, מערבבים ומגישים.

הערות:
כמות המים בבישול היא לפי כמות האורז, ובישול כולו הוא לפי זמן בישול אורז וזאת משום שהעדשים. האדומות לאחר ההשרייה כמעט מוכנים.
כל הקטע של טיגון בסוף (זה כדי לנקות את המחבת - אם לא הבנתם) לא הכרחי אם כי מוסיף מאוד לטעם.
ההגשה כתוספת, או כמנה עיקרית עם יוגורט או קוטג'.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה