יום רביעי, 19 בספטמבר 2012

קובה סלק

מתכון לקובה עירקי, שהוכן על ידי רוסייה על פי הנחיותיה של תימנייה

כשעוד היינו בארץ, מידי פעם היינו מקבלים שקית עם קובה קפואים של סבתא הלן, הייתי מכינה מרק סלק .כל פעם לפי מתכון אחר מהאינטרנט ובכלל לרוסיה אין שום בעיה להכין מרק סלק.. J
אז כפי שלא פעם ציינתי החיים זרקו אותנו אי שם רחוק מסבתא הלן, הקובה ואפשרות ללמוד להכין את המטעמים.
אז בסוף- אין דבר שעומד לפני הרצון, ומצאתי לי חברה תימנייה שלמדה מהסבתא העירקית של בעלה להכין קובה, לא התעצלה ולימדה גם אותי.

התוצאה הסופית. (מבטיחה ללמוד לצלם אוכל)


רכיבים לקובה: (60-70 כדורים בינוניים)
4 כוסות סולת
2 כוסות מים
מלח
חצי קילו בשר
צרור גדול של פטרוזיליה
בצל גדול
בהרט, כמון, מלח פלפל.

הכנה:
בצק סולת:
מערבבים את הסולת עם מעט מלח ומוסיפים לאט לאט מים, כדי שיתקבל בצק רך, אך לא רך מידי וגם לא יבש מידי. היחס של 1:2 בדרך כלל עובד לא רע.  מניחים לנוח בצד לחצי שעה בערך. מומלץ לכסות את סולת עם ניילון נצמד- כדי שלא יתייבש.
בשר:
במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה והבצל וטוחנים דק דק. סוחטים את מיץ שמתקבל ומוסיפים תערובת לבשר, מטבלים הכמון, מלח, בהרט. (כמויות לטעמכם)
מגלגלים:
 לפני שמתחילים מומלץ להכין תבניות (כאלה שיכנסו לפריזר) מרופדות בנייר אפייה (פחות לשטוף) עם מעט סולת. וכמובן קערה עם מים לטבול ידיים.
מרטיבים ידיים, לוקחים חתיכה כגודל אגוז מהסולת משטחים אותה על כף היד, במרכז שמים בשר (בערך חצי מכמות הבצק) וסוגרים את הסולת על בשר  ומגלגלים את הקובה כדי להעלים סימן סגירה. מסדרים על התבנית.
ככה זה נראה באמצע . זו לא כל הכמות
אני נוהגת להקפיא את מה שלא הולך למרק במיידי, על גבי המגש כמה שעות ולאחר מכן מחלקת את זה לשקיות, כך שיש קובה קפוא בפריזר להרבה זמן.

מרק קובה:

אז אותה החברה לימדה אותי להכין גם קובה במיה, וגם נתנה מתכון למרק סלק, אך את מרק הסלק אני מעדיפה כמו שהתרגלתי כבר להכין.
מבטיחה לנסות להכין מרק קובה דלעת עירקי ואז אפרסם מתכון.

מרק סלק

רכיבים:
בצל בינוני קצוץ
3-4 סלקים( 1-2 מגורדים והיתר חתוכים)
סלרי חתוך
שמן זית
בהרט, מלח, כפית מלח לימון (או מיץ מחצי לימון) מעט סוכר.

הכנה:
בסיר רחב מטגנים בצל במעט שמן, מוסיפים את הסלרי, סלק מגורד וממשיכים לטגן מעט את הירקות, מוסיפים מים בערך 1.5-2 ליטר (שיכסו את כל הירקות ועוד קצת) . מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עד שהסלק החתוך מוכן.

כאן בא טריק קטן- בשלב זה מוסיפים מיץ מחצי לימון קטן למרק. זה עושה פלאים לצבע. ברוב המקרים בהם בישלתי סלק זה עבד, אם כי במקור מכינים את זה עם כפית של מלח לימון, \שיצא חמוץ חמוץ. ממשיכים לתבל- אני נוהגת להוסיף כפית סוכר, בהרט מעט מלח ולפעמים כמון.
אחרי שהטעמים מסתדרים לכם זורקים פנימה את הקובה, לכמות כזו של מרק בערך 20 כדורים, תלוי בגודל.
מבשלים עוד חצי שעה. 
זה טעים יותר אחרי שהמרק המוכן עומד קצת והקובה סופג את טעמים.

מגישים עם אורז או סתם כמרק.
בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה