יום שני, 11 בפברואר 2013

פאי לימון

בראש השנה מרוב לחץ ועודף מידע ועודף מתכונים בסוף הכנתי פאי לימון- כי התחשק לי (ולכו תתווקחו עם אישה בהריון), למה הכל צריך להיות דבש- גם מלימון אפשר להכין משהו מתוק. אם החיים נותנים לך לימונים- תכין פאי לימון .
הפאי כל כך פשוט עם רכיבים שכמעט תמיד יש בבית את רובם, וגם לא דורש יותק מידי השקעה.
אז כאן תודה לקרין גורן על הבצק הנפלא שאני בחום רב מאמצת לכל שאר הפאים, אם וכאשר אחליט להכינם. ואם יש למישהו מתכון דומה לבצק לקישים יותר מאשמח להכיר.


פאי לימון עם פירות יער


בצק
100 גרם חמאה מומסת ופושרת
3/4 כוס אבקת סוכר 
1 ביצה
2 כוסות קמח

מכינים את הבצק: הסדר חשוב!!! (בדקתי) 
מערבבים את שמן עם אבקת סוכר, מוסיפים ביצה ואז את הקמח.
מדביקים את הבצק לתבנית פאי ומכניסים לפריזר עד שתנור מתחמם ל180מעלות.
לא- לא צריך משקולת, תודה ששאלתם.
אופים כ20 דקות עד שהבצק נראה זהוב- מוציאים מהתנור ומנמיכים את החום ל150 מעלות 
(אני פעם דילגתי על  השלב הזה- ועדיין יצא בסדר אם כי חיוור משהו)

מילוי:
1/4 כוס קמח
1 כוס סוכר
1/2 כוס מיץ לימון (~2 לימונים)
גרידה מלימון אחד .
3 ביצים
פחות מרבע כפית מלח
1 כוס פירות יער קפואים או טריים (ואפשר גם בלי)

בקערה מערבבים קמח עם סוכר ומוסיפים פנימה מיץ לימון.
בכלי נפרד, טורפים ביצים עם מלח ( לא מקציפים) ומוזגים את התערובת לכלי עם הקמח והסוכר. 
מערבבים היטב- אם יש גושים של קמח- מומלץ לסנן.
מערבבים פנימה קליפת לימון ומוזגים על הבצק.
מפזרים מעל את הפירות.
אופים כ-35-40 דקות ב-150 מעלות
מצננים לפחות 4 שעות לפני הגשה.

ככב זה נראה כשיש פחות מכוס של פירות יער, וכששוכחים לאפות את הבצק לפני.
אף אחד לא שם לב....


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה