ברומא תתנהג כמו רומאי, ובאמריקה תאכל קאפקייק. הרעיון של עוגות אישיות מאוד קרץ לי ולכן באחד הסיילים (שקורים כידוע חדשות לבקרים) הצטיידתי בתבניות שקעים, והתחלתי לחפש מתכונים למאפינס, קאפקייקס וכל מה שיכול לצאת מגניב בתבניות הללו.
הכי מסקרן כמובן זה הפחות שגרתי אז מצאתי מתכון של מאפינס פיצה אצל קרין גורן ואחרי כמה נסיונות גם שדרגתי ל"בריא" יותר ושדרוגים נוספים לשיפור הטעם.
1 כוס חלב
2 ביצים
רבע כוס שמן זית
1 כף גדושה של אורגנו יבש
½ כפית מלח
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
שקית אבקת אפיה
1/2-1 כוס גבינה צהובה מגורדת (עדיף מוצרלה)
עגבניות שרי חצויות
זיתים פרוסים
מעט קטשופ לעיטור
גבינה צהובה לעיטור
הכנה:
טורפים בקערה חלב, ביצים, שמן זית, מלח ואורגנו.
לקערה נפרדת מנפים את הקמחים ומוסיפים אבקת אפייה מערבבים היטב, יוצרים גומה במרכז ומוזגים פנימה את תערובת החלב.
מערבבים עד שהתערובת כמעט חלקה. מוסיפים גבינה, חצאי עגבניות וזיתים מערבבים קלות. מזלפים קטשופ ונותנים ערבוב קצר למראה השיש.
מוזגים לתבנית מאפינס מרופדת במנז'טים (אני נוהגת גם להשפריץ מעט תרסיס שמן על המנז'טים עצמם).
מפזרים גבינה צהובה מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. 15-20 דקות עד שהמאפינס זהובים ויפים.
הערות:
אם אין לכם קמח מלא- לא נורא, במקור משתמשים בקמח תופח, או קמח רגיל עם אבקת אפייה.
כמות עגבניות שרי וזיתים ואם בכלל להוסיף תלויה לחלוטין בטעמכם האישי.
אני כמעט שילשתי את כמות האורגנו מהמתכון
המקורי כי אחרת לא מרגישים טעם.
והפחתתי את כמו המלח, משום שגבינה צהובה רגילה מלוחה יותר מהמוצרלה , וגם הזיתים מוסיפים לא מעט מלח.
הכי מסקרן כמובן זה הפחות שגרתי אז מצאתי מתכון של מאפינס פיצה אצל קרין גורן ואחרי כמה נסיונות גם שדרגתי ל"בריא" יותר ושדרוגים נוספים לשיפור הטעם.
1 כוס חלב
2 ביצים
רבע כוס שמן זית
1 כף גדושה של אורגנו יבש
½ כפית מלח
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא
שקית אבקת אפיה
1/2-1 כוס גבינה צהובה מגורדת (עדיף מוצרלה)
זיתים פרוסים
מעט קטשופ לעיטור
גבינה צהובה לעיטור
הכנה:
טורפים בקערה חלב, ביצים, שמן זית, מלח ואורגנו.
לקערה נפרדת מנפים את הקמחים ומוסיפים אבקת אפייה מערבבים היטב, יוצרים גומה במרכז ומוזגים פנימה את תערובת החלב.
מערבבים עד שהתערובת כמעט חלקה. מוסיפים גבינה, חצאי עגבניות וזיתים מערבבים קלות. מזלפים קטשופ ונותנים ערבוב קצר למראה השיש.
מוזגים לתבנית מאפינס מרופדת במנז'טים (אני נוהגת גם להשפריץ מעט תרסיס שמן על המנז'טים עצמם).
מפזרים גבינה צהובה מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. 15-20 דקות עד שהמאפינס זהובים ויפים.
הערות:
אם אין לכם קמח מלא- לא נורא, במקור משתמשים בקמח תופח, או קמח רגיל עם אבקת אפייה.
כמות עגבניות שרי וזיתים ואם בכלל להוסיף תלויה לחלוטין בטעמכם האישי.
והפחתתי את כמו המלח, משום שגבינה צהובה רגילה מלוחה יותר מהמוצרלה , וגם הזיתים מוסיפים לא מעט מלח.
את כותבת להוסיף גבינה לתערובת אבל אין גבינה במצרכים (יש רק לעיטור) כמה גבינה צריך? ואיזו גבינה????.
השבמחקאת כותבת להוסיף גבינה לתערובת אבל אין גבינה במצרכים (יש רק לעיטור) כמה גבינה צריך? ואיזו גבינה????.
השבמחקחצי כוס עד כוס גבינת מוצרלה מגורדת .
מחק