יום רביעי, 10 באוקטובר 2012

עוגיות שקדים

אז לפעמים אין ממש סיפור, פשוט יש עוגיות טעימות ועדינות ושניה אחרי זה אין אותן... 

רכיבים:
100 גרם שקדים טחונים
2 כוסות קמח
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה רכה- טמפרטורת החדר
כפית תמצית וניל
הכנה:
מערבבים את הקמח והשקדים, מוסיפים מלח אבקת סוכר, חמאה ווניל מערבבים עד שיוצאים פרורים לחים ומאחדים הכל לבצק.
לצבוט מהבצק חתיכות ולכדרר לכדורים, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים ולתת לחיצה עם אצבע במרכז של כל אחת (אפשר להניח שקד שלם או פרוס באמצע- אבל לא חובה)
אופים בתנור שחומם מראש ל160מעלות כ-20 דקות (העוגיות לא אמורות להזהיב מידי)
מצננים ונהנים- אפשר לפזר מעל אבקת סוכר- לא חובה.

הערות
ניסיתי ויצא לא רע בכלל- לגלגל חלק מהבצק לנקניק ואז להקפיא (עד שיתחשק עוד) - מוציאים מהמקפיא פורסים את הבצק הקפוא ומכניסים לתנור שבנתיים התחמם. יוצא נפלא!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה