יום שלישי, 19 בפברואר 2013

חומוס הכנה ביתית

בתחילת הקשר הזוגי שלנו, עברתי לגור עם בעלי בבית זית ובאחת השבתות התוודאתי שלעולם לא אכלתי חומוס באבו גוש, (ולדעתי זה חלק מלהיות ישראלי- לאכול לפחות פעם אחת חומוס באבו גוש או בחומוסיה אחרת), כמובן התיקון בא מייד, ואז שאלתי, מבלי לדעת באמת כמה זה קשה להכין חומוס לבד? הופתעתי ממהירות התשובה והתנסות באה מהר מאוד. מסתבר, שכנאה לסטודנטים, הוא היה מקבל זיווד פעם ב.. מאבא שלו וחלק בלתי נפרד מהכל היה החומוס, מאז לא נכנס חומוס תעשייתי אלי הביתה. ובטח בארץ רחוקה אין כמו "בראנץ'" ישראלי, עם חומוס ובורקסים.
המתכון כפי שהבנתם מגיע מחמי שקיבל אותו מאיזה ערבי זקן מפרדיס.
שימו לב להערות בסוף.

איזה דוגמן..... איפה הפיתות

רכיבים
1.5 כוסות גרגרי חומוס יבשים
0.5 כפית סודה לשתייה
2-3 שיני שום בינוניים
1-1.3 כוסות טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
כפית מחוקה של פלפל לבן טחון
כפית מלח
2 כפות שמן זית

הכנה
בעקרון מה שעושים זה: משרים את החומוס, מבשלים אותו, מערבבים טחינה עם מים וכל השאר, וטוחנים את החומוס עם טחינה ואוכלים)

מפורט יותר:
משרים את החומוס 8 שעות לפחות, (מומלץ להחליף מים מדי כמה שעות)
שותפים היטב את הגרגרים
ממלאים מים בסיר (3 אצבעות מעל הגרגרים או טיפה יותר) ומוסיפים את הסודה לשתיה
כשהחומוס רותח - מסירים את הקצף הלבן
מבשלים כ-45 דק-עד שעה, על אש נמוכה עם מכסה מעט פתוח (עד שהגרגרים רכים מספיק והקליפה נפרדת)
בנתיים מכינים את הטחינה:
בקערה עמוקה מערבבים את הטחינה עם מיץ לימון, פלפל לבן, מלח.
בהדרגה מוסיפים מים קרים מאוד, עד שמתקבל מרקם משכתי
מכינים את החומוס
מעבירים כמחצית מגרגרי חומוס המוכנים למעבד מזון (ללא המים) וטוחנים יחד עם השום,
מוסיפים את יתר הגרגרים עם 4-5 כפות מי בישול בהתחלה- ואחר כך עוד מים בהדרגה עד שנוצרת מחית צהובה מעט נוזלית. (3-4 דקות עיבוד). מומלץ להשאיר כף או שתיים של גרגרים לקישוט.
ורק בסוף מוסיפים את הטחינה, מערבבים היטב ומגישים- חם או קר.. משקשתים ונהנים

הערות.
כמות הטחינה לטעמכם האישי.
מייד בסיום ההכנה החומוס יהיה מעט נוזלי , וזה בסדר, כמה דקות בטמפרטורת החדר הוא מתמצק
החומוס נשמר יומיים שלושה, אך לא מומלץ להשתמש בו מעבר לזמן הנ"ל.
טוב... זה יחייב אותי גם להעלות מתכון לפיתות.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה